Tiny Legs Tim(BE)

De voorbije jaren trok Tiny Legs Tim met zijn One Man Blues Band door zowat het volledige Europese continent, speelde het voorprogramma van Peter Doherty, John Mayall en Ian Siegal en stond op menig bluesfestival.

Na het unaniem geprezen debuut One Man Blues (2011) stelde de Gentse blues man met trots zijn tweede full album TLT (2013) voor. Het album bestaat volledig uit eigen werk, nog steeds sterk geïnspireerd door de oude delta blues traditie, van puur akoestisch, tot One Man Band groovy trio.

‘Elsewhere Bound', dat uitkomt in februari 2019, is de vooruitgeschoven single van het veelkleurige vijfde studio-album van Tiny Legs Tim. Op zijn nieuwe plaat ruilt hij de akoestische intimiteit van voorganger Melodium Rag (2017) in voor een vlezige productie met een uitgebreide bezetting. De plaat is live opgenomen in één ruimte wat leidt tot een dampende smeltkroes van Blues, Soul, Rumba, Americana en Neil Young.

De morgen: “Tiny Legs Tim beheerst het bluesvocabularium perfect, kent de kleinste kneepjes en springt zwierig om met de clichés.”