Trixie Whitley(BE)

De multigetalenteerde Trixie Whitley is innemend, rauw en intens. Ze is geboren in Gent, maar groeide op in de muziekstudio's in New York City. Het zou een understatement zijn dat kunst en muziek in haar bloed zitten, want Trixie staat al op het podium als muzikant, zangeres, danseres en DJ sinds ze drie jaar oud was. Ze werkte samen met grote namen als Daniel Lanois (met wie ze speelde in de band Black Dub), Robert Plant, Marianne Faitfull en Wim Vandekeybus.

Sinds 2013 heeft Trixie Whitley drie EP's en drie albums uitgebracht die één voor één werden geprezen door pers en publiek. Voor het album Lacuna (2019) ontdeed Trixie zich van alle franjes en koos ze voor de naakte waarheid. Het is een stap verwijderd van de rijke arrangementen van voorgangers Fourth Corner (2013) en Porta Bohemica (2015). De gitaar en piano staan nog steeds centraal in de nummers, maar navigeren tussen drumloops, synthbeats en experimentele loops. Met Lacuna (Re-Imagined) (2020) herinterpreteerde ze enkele nummers van het album. 

Trixie Whitley daagt zichzelf voortdurend uit, maar verliest nooit haar pure artisticiteit uit het oog. In september 2024 brengt ze een nieuwe EP uit, die ze voor het eerst presenteert tijdens haar najaarstournee.

Videos