Tuff Guac(BE)

Tuff Guac is het cowboy garage pop solo project van Rafael Valles Hilario, die na het overmeesteren van menig underground podium in verschillende garagepunkgedaantes zin kreeg in iets nieuws. Meer pop, meer melodie, meer saus, en debuutalbum Green and Handsome werd afgeleverd. Het werd een galm-gulzig garagepopalbum met catchy hooks en veel velcro-fuzz solo’s. 

Debuutalbum Green & Handsome staat bol van de sixties vibes en fuzzed-up popnummers. Klinkt een beetje als The Beatles die in de modder gegooid worden, in de woestijn ontwaken met een stevige buikpijn en ogen die alle kanten uitschieten.

Ook voor de nieuwe plaat Swanky Love dook Raf alleen in zijn analoge studio, en kwam hij er weer uitgekropen met een resem elastieken soulnummers en uittrekbare rock ‘n roll die ook live zal weten te overtuigen. Daar krijgt het brein achter de hele operatie namelijk de hulp van Wim De Busser (The Colorist Orchestra, Zita Swoon, Helmut Lott,...), Jasper Suys (Jerry Lada) en Gert-Jan Van Damme

Tuff Guac shows zijn energiek, catchy en super dansbaar. Dat bewezen ze in België al wel vaker, niet in het minst in de finale van Humo’s Rock Rally 2022. Binnenkort trekken ze met de nieuwe plaat onder de arm op Europese Tournee.

Record “Green and Handsome” out now! - released 21 feb 2020 on Belly Button Records, Belgium finest garage/lo-fi/punk label!

• Luminous Dash: "We hebben hier dan ook te maken met een groep die wel één van de verrassingen van 2020 zouden kunnen worden. Green And Handsome is een plaat waar we naar uitkeken en deze lost alle verwachtingen in."

Dansende Beren: "Sluit je ogen, en je ziet Apollo 11 zich doorheen de atmosfeer beuken, terwijl hier op aarde een hoop bloemenjongens en -meisjes swingen op de tonen van Tuff Guac. Dat is de kracht van dit album, en reden nummer één om de rare bandnaam vooral niet te vergeten."

• daMusic: "Green & Handsome staat vol met lekkere sixties vibes en snelle pop tunes."

Videos