Uncle Acid & The Deadbeats(UK)

Corruptie. Paranoia. Chantage. Een cirkel van geweld en vergelding. Een kluwen van bedrog en angst. De onontkoombare tentakels van de onderwereld. Bloedige schulden vereffend. Verraders verraden. Wraak roept, wanneer de wet niet genoeg is…

15 jaar na hun schimmige formatie in het diepste, donkerste Cambridgeshire, Engeland, staan Uncle Acid & The Deadbeats op zichzelf als één van de meest idiosyncratische en excentrieke bands die ooit zijn voortgekomen uit het post-Sabbathiaanse rijk. Kevin Starrs enigmatische crew heeft een reputatie opgebouwd met muziek die categorisering tart. Met een geluid dat op verschillende manieren is ontleend aan klassieke doom, psychedelica, garagerock en underground, occulte heavyness, zijn ze consequent geëvolueerd en gemuteerd, met onveranderlijk aangrijpende resultaten.

Nu zijn ze terug met een ambitieuze kolos van een nieuwe plaat: NELL' ORA BLU. Het nieuwe album is een volwaardig filmfestijn, deels geïnspireerd door de duistere magie van de Italiaanse Giallo-filmstroming, maar ook rechtstreeks afkomstig uit Starrs eigen smerige en onbevreesde verbeelding. Gepeperd met exclusief opgenomen dialoog van reuzen uit de Italiaanse celluloid underground (waaronder Franco Nero en Edwige Fenech), en boordevol perverse en ongekende muzikale omwegen, breidt NELL' ORA BLU de wereld uit die Uncle Acid al die jaren geleden heeft voortgebracht en presenteert een geheel unieke luisterervaring die bonkt en schreeuwt met gruwelijke bedoelingen.

Videos