Up High Collective(BE)

Up High Collective maakte in 2010 (internationale) furore met 'Blend', die fantastische single met Delv!s. Het nummer werd toen opgepikt door Gilles Peterson voor zijn Brownswood Recordings en dat betekende voor het collectief het startschot voor een resem projecten allerhanden: uiteraard nieuwe nummers, dj-sets op al dan niet eigen feestjes, een eigen label (Tangram Records), grafische projecten,...

In februari 2018 kwam hun eerste album Solitude uit.

"This album is fire! Love the ambient bits..." (Kutmah)

"It’s like I’ve been pushed out of Earth’s atmosphere, floating away in outer space…. that’s how I felt listening to this record for the first time… A world of analog sounds combined with heavy bass kicks… my kinda thing." (Lefto)

"Nu God en klein Pierke met laptops aan de slag gaat en de wildgroei aan elektronicahiphop meer middelmatige dan geniale meesterwerken baart, mogen de trendsetters zich gerust even roeren. Opvallend aan Solitude is de zelfbeheersing en stuurse, monochrome sfeerschepping. De plaat klinkt als een soundtrack van een grimmige dystopie. Denk aan films als Blade Runner en Escape From New York. 

Up High Collective mag dan wel minder rigide te werk gaan als filmmuziekcomponist John Carpenter, het collectief koestert een gelijksoortige voorliefde voor ruwe, uitgepuurde synthklanken en voor een aardedonkere ondergrond. Zonneschijn en regenbogen moet u niet te verwachten in dit universum." (Sasha Van der Speeten) Lees de volledige review bij De Morgen.

Videos