Vito(BE)

Tweeëntwintig jaar na de geboorte van Vito Dhaenens zelf werd in september 2017 de band Vito geboren. De muziek kun je naar eigen zeggen het best samenvatten als ‘Belgicana’: een energieke, melancholische mix van Patti Smith & Kurt Vile in de discotheek na sluitingsuur.

22 jaar na de geboorte van Vito zelf, werd in september 2017 de band Vito geboren. Z’n muziek kun je naar eigen zeggen het best vatten onder de term ‘Belgicana’. Denk aan energieke, melacholische vibes die het best tot hun recht komen in een discotheek na sluitingsuur, terwijl de discobal zachtjes ronddraait en alle andere lichten stuk zijn.

Z’n ‘Belgicana’ bestaat nog maar een kleine twee jaar, maar heeft er toch al een heus avontuur opzitten. Zo werd Vito ondermeer onder andere geselecteerd voor De Nieuwe Lichting 2018, sleepte hij op Westtalent 2017 zowel de derde als de publieksprijs in de wacht en won hij in de zomer van 2018 de Theater Aan Zee Jongmuziekprijs. In mei 2019 speelde Vito het voorprogramma van dEUS in een uitverkochte Ancienne Belgique. Uitgekozen door Tom Barman himself.

Op 11 maart 2019 bracht Vito z’n debuut EP ‘Man With Feelings’ uit en deze werd bij de Belgische pers laaiend enthousiast onthaald. “Vito heeft overduidelijk een eigen sound te pakken die ons over de ganse lijn weet te overtuigen.”, schreef Dansende Beren. Indiestyle deed er nog een schepje bovenop en had dan weer het volgende te zeggen: “Vito slentert op z’n gemakje riching de hoogste regionen van de Belpop, en daarbij is ‘Man With Feelings’ duidelijk al lang geen eerste stap meer.”.

Het is nu al uitkijken naar maart 2020, want dan brengt Vito z’n tweede EP uit.

Videos