Wallace Vanborn (BE)

In 2010 deed Wallace Vanborn zijn intrede in het Vlaamse muzieklandschap met het debuutalbum “Free Blank Shots”. Sindsdien is de Gentse band binnen de Belgische rockscene tot een begrip uitgegroeid. Gekend voor hun mix van zware rockriffs met catchy hooks en pompende ritmiek hebben Sylvester Vanborm, Dries Hoof en Ian Clement hun omgeving al 10 jaar lang passioneel van muziek voorzien.

De opvolger van “Free Blank Shots”, “Lions, Liars, Guns and God” (2012) werd opgenomen in de Motormusic studio in Mechelen en van productie voorzien door de Canadese veteraan en driedubbele Grammy winnaar David Botrill (Tool, Muse, Placebo). “The Orb We Absorb” (2014), de daaropvolgende plaat, werd opgenomen in de beruchte Rancho De La Luna studio in Joshua Tree en verwezenlijkt met aan het roer notoir producer en woestijn guru Chris Goss (Queens Of The Stone Age, Mark Lanegan, UNKLE). 

Terwijl nummers als “Atom Juggler”, “Found In La”, “Cougars” en “We Are What We Hide” de radiogolven teisterden speelde de band meer dan 450 optredens, van de Amerikaanse westkust tot in de Vlaamse en Nederlandse achtertuinen en kwam aan bod bij diverse Radio- en TV programma's (StuBru, De Wereld Draait Door, Villa Vanthilt, etc).

Wallace Vanborn doorkruiste onder meer Parijs, Las Vegas, Los Angeles, Groningen, Seattle, Gent, Brussel, Frankfurt, Hollywood, Zürich, Budapest, Oslo, Lausanne, Leeuwarden, Berlijn, Stockholm en Amsterdam, als support van household names en als headliner, genoot twee doortochten op het Groningse showcase festival Eurosonic, kwam tweemaal aan bod op Pukkelpop (zowel op de Mainstage als Wablief), speelde op Sziget, Dour, Appelpop en tal van andere kleine en grote festivals doorheen Europa.

Na de release van “The Orb We Absorb” en het exclusieve XL concert aan het einde van de campagne (met gastbijdrages van o.a. Blood Red Shoes, Steak Number Eight, Raketkanon, Mario Goossens & Lange Polle, Flip Kowlier, Lara Chedraoui en T. Raumschiere) nam de band een hoogstnodige pauze om te herbronnen.

Twee jaren gingen voorbij, maar achter de schermen is de nieuwste worp van Wallace Vanborn ondertussen afgewerkt.

In november 2019 zal “A Scalp For The Tribe” platenwinkels en trommelvliezen bereiken.

Videos