Wardrobe(BE)

Johan Verckist is het muzikale brein achter de Antwerpse indie/alternative band Wardrobe. Debuutalbum Crawling (2017), geproducet door Pascal Deweze, werd zeer goed ontvangen. In maart 2019 kwam tweede album Giving Up A Ghost uit via Dox Records, producer was deze keer Bart Vincent (Thou, Melanie De Biasio).

Met bijdragen van o.a. Sarah Pepels van Portland en Patricia Vanneste van Balthazar brengt de band een meer gelaagd geluid dat uptempo indiesongs en elektronische elementen combineert met meer donkere en bluesy vibes. Single '24 Weeks' kon je al horen op StuBru en werd ook gefeatured in de populair Netflix-serie 'Terrace House', 'Long Gone' is de tweede single.

Leuk weetje: om alle muzikanten in de juiste stemming te krijgen, projecteerde Verckist tijdens de opnames een foto van de Italiaanse fotograaf Davide Monteleone. Dit beeld bleek zo'n inspiratiebron dat het gebruikt werd als albumhoes. 

"Het resultaat van de muzikale verbreding van Verckist is een verfrissend en ontspannend album dat je het gevoel geeft onderweg te zijn." (thedailyindie.nl

Dansende Beren vindt dat het nieuwe geluid van Wardrobe "wat tegen het geluid van een band als TV On The Radio (of Arcade Fire) aan schurkt".

Videos