Warhaus(BE)

Als Warhaus weet Maarten Devoldere (Balthazar) ook solo zijn stempel te drukken. Hij levert intrigerende, melancholische pop, getint door zijn kenmerkende rauwe vocalen. Zijn debuutalbum We Fucked A Flame Into Being (2016) leverde vier singles op (o.a. 'The Good Lie'). Nauwelijks een jaar later verscheen opvolger Warhaus. Meteen ook weer een schot in de roos dankzij singles als 'Mad World' en 'Love's A Stranger'.  Met zijn beschouwelijke teksten en de toevoeging van stemmige instrumentatie en sensuele vrouwenzang creëert Devoldere een donkere, spannende sfeer, herinnerend aan grootheden als Tom Waits, Leonard Cohen, Serge Gainsbourg en Nick Cave.

In 2023 is Warhaus terug met een derde en langverwachte opvolger. Het nieuwe album kreeg de klinkende titel Ha Ha Heartbreak. De songs op de nieuwe plaat kwamen in amper drie weken tijd tot stand. Het enige wat hij daarvoor nodig had was de stilte van een hotelkamer in Palermo, een gitaar, een microfoon en een gebroken hart. 

Ha Ha Heartbreak is naar eigen zeggen het meest persoonlijke en waarheidsgetrouwe Warhaus-album tot nu toe. Devoldere neemt je mee op een rollercoaster van rouw en verdriet, langs euforie, romantiek, wanhoop om uiteindelijk in nederigheid te eindigen. Verdriet verpakt in onweerstaanbare heupwiegende melodieën. 

"De verwijzingen naar Balthazar mogen voortaan in de vuilbak gegooid worden want met Warhaus bewijst Devoldere opnieuw het bestaansrecht van zijn soloproject. Was We Fucked A Flame Into Being de geboorte van een soloproject, dan is Warhaus de geboorte van een band. En wat voor één!" - Dansende Beren