Warhaus(BE)

Warhaus is het soloproject van Maarten Devoldere, één van de twee frontmannen bij Balthazar, samen met zijn muze, vriendin en (ex-)Soldier's Heart-zangeres Sylvie Kreusch. 

Als Warhaus weet Devoldere ook solo zijn stempel te drukken. Hij levert intrigerende, melancholische pop, getint door zijn kenmerkende rauwe vocalen. Zijn debuutalbum We Fucked A Flame Into Being (2016) leverde vier singles op (o.a. 'The Good Lie'). Nauwelijks een jaar later verscheen opvolger Warhaus. Meteen ook weer een schot in de roos dankzij singles als 'Mad World' en 'Love's A Stranger'.  

"De verwijzingen naar Balthazar mogen voortaan in de vuilbak gegooid worden want met Warhaus bewijst Devoldere opnieuw het bestaansrecht van zijn soloproject. Was We Fucked A Flame Into Being de geboorte van een soloproject, dan is Warhaus de geboorte van een band. En wat voor één!" - Dansende Beren

Met zijn beschouwelijke teksten en de toevoeging van stemmige instrumentatie en sensuele vrouwenzang creëert Devoldere een donkere, spannende sfeer, herinnerend aan grootheden als Tom Waits, Leonard Cohen, Serge Gainsbourg en Nick Cave.