Westerman(UK)

Westerman is een 26-jarige singer-songwriter afkomstig uit West Londen. Op 6 oktober 2017 bracht hij Call And Response EP uit; voordien releasete hij al enkele folksongs. De EP, die men op SPIN omschrijft als romantische jazz, is een combinatie van gitaar en intrigerende lyrics.

Op 13 februari 2018 bracht hij zijn 2e EP uit. De nieuwe EP klinkt helemaal niet zoals de vorige. Het draait hier veel minder om de wisselwerking tussen zijn stem en gitaar. Confirmation, zo heet de EP, gaat over de moeilijkheden bij eindeloze keuzes en het gevoel als je te hard probeert terwijl je ideeën het best gewoon op je af laat komen. Hij heeft het hierbij vooral over zijn eigen creatieve processen, maar ook over één van de kenmerken van het kapitalisme: eindeloze keuzes. Een probleem waar we allemaal mee geconfronteerd worden, welke yoghurt men kiest uit de ellenlange koelkast in een gigantische supermarkt. 

Met deze nieuwe EP laat Westerman zien dat hij een scherpe vooruitgang heeft gemaakt. Zijn Call And Response EP leek veel meer op  de folkmuziek die hij eerder maakte, maar met Confirmation lijkt hij een heel andere artiest te zijn geworden. Confirmation kwam ook voort door zijn samenwerking met elektronische producer Bullion. Hij zorgde ervoor dat de sound van Westerman nu meer omgevingsgeluiden en structuur bevat. Bullion zette Westerman ook aan om meer risico’s te nemen. 

Videos