Whispering Sons(BE)

 "Het was verdomd lang geleden, zo liet één der meest doorgewinterde juryleden optekenen, dat er zo weinig gediscussieerd diende te worden over wie de winnaar moest zijn. Zeg maar gerust: niet. Whispering Sons stak er gewoon bovenuit. Nog niet in de preselectie, wel in de halve finale, en helemaal in de finale." - Juryverslag finale HRR16

Whispering Sons is een Limburgse postpunk band. Sinds 2013 bindt hun donkere en atmosferische geluid vertwijfeling en nervositeit samen tot een onheilspellend geheel. EP Endless Party kwam eind 2015 uit op het Gentse Wool-E-Tapes en werd gereissued op vinyl door Minimal Maximal. Beide verkochten uit in minder dan een maand. 

In 2016 werd de band bekroond tot winnaar van Humo's Rock Rally 2016 en dat was meteen het begin van een drukke periode voor de band: ze wisselden die zomer Europese tournees af met Belgische optredens en brachten een  7" uit met twee nummers: 'Performance' en 'Strange Identities', opnieuw onmiddellijk uitverkocht. In het najaar van 2017 verscheen de 7" White Noise op Weyrd Son Records, die toepasselijk op een limited edition white vinyl geperst werd. 

Twee jaar na de Rock Rally-winst kwam de band met debuutalbum 'Image', die ze een dag na de release voorstelde in AB. De Morgen gaf ze de plaat meteen vier ★★★★ en slaakte lof over frontvrouw Fenne's stem. "God en alle andere Etherische Elementen mogen weten uit welke ondergrondse gewelven Kuppens die sommeert. Die doffe intonatie, die diepe wallen in het timbre: het is alsof Nico zelve uit haar graf zingt."

In juni 2021 verscheen het tweede album, Several Others, bij PIAS. Single 'Surface' was meteen de hoogste nieuwkomer in De Afrekening op Studio Brussel. We kunnen nu al niet wachten om te horen hoe dat live zal klinken. 

Videos