Wolker(BE)

Gert-Jan is een autodidact. Als kind leert hij zichzelf drums en piano; op de leeftijd van tien jaar speelt hij gitaar in zijn eerste groepje. Maar zijn wereld gaat pas helemaal open als tiener Gert-Jan zijn ware passie ontdekt in het opnemen van muziek. Met beperkte mogelijkheden en veel geduld leert hij hoe hij op een creatieve manier een zo perfect mogelijke sound en akoestiek kan creëren.

Wolker maakt muziek op een atypische manier. Hij werkt op gevoel en sfeer, bouwt spanningen op en creëert dynamiek met een licht melancholische ondertoon. Hij laaft zich daarbij aan artiesten als Johann Johansson, Olafur Arnalds en Son Lux. Ook indie acts als Alt-J, Thom Yorke of Local Natives eisen hun plek op in de wereld van Wolker.

Met Talking Minds krijg je een prachtig voorbeeld van Wolkers staalkaart aan talent: hoekig én melodieus, catchy én vernuftig tegelijk. De ingenieuze, meanderende outro zet het orgelpunt.

Die sound en dat talent hoor je ook in Situations, een triomfantelijk indie pop anthem. Van A tot Z opgenomen, ingezongen, gemixt en gemastered door Wolker in zijn bedroom. En hij maakte ook de video. En het artwork.

In de loop van 2019 komt drumster Femke Decoene (The Very Very Danger, Juniper) erbij en vallen de laatste puzzelstukjes in één. Femke is de juiste vrouw op de juiste plaats. Met haar erbij vervelt Wolker van een ‘one-man-bedroom-project’ naar een échte groep, met een eigen sound en gezicht. Bovendien maakt het duo ook live diréct indruk en lijkt the sky the limit voor dit geweldige duo!