Yong Yello(BE)

Yong Yello is de artiestennaam van rapper en producer Yello Staelens. Hij studeerde muziekproductie aan het Conservatorium van Gent. Tussen 2008 en 2015 was hij lid van het legendarische Antwerpse Hip-Hop collectief/label Eigen Makelij. Zo werd hij bekend als producer voor Tourist LeMC, Pepe, Diamantairs en Glints. Hij werkte eerder samen met Balthazar-bassist Simon Casier aan het album Lonely Boy’s Paradise van Noémi wolfs.  

Nu maakt hij ook voor zichzelf een naam als rapper. Yong Yello maakt Nederlandstalige muziek, die zich bevindt op het kruispunt van 90s hiphop en klassieke chanson. Met Pijnlijk oprechte teksten en nostalgische arrangementen die elkaar tegenkomen en resulteren in pakkende popsongs. Hij was finalist van De Nieuwe Lichting 2020 met zijn single “Als Ge Slaapt”. Hij bracht ook de single “Cirkels” uit, een voorbode van zijn debuutalbum dat al in ruwe vorm bestond sinds zijn tijd aan het Conservatorium.

In 2021 kwamen single “Luchtkasteel” en “Waanzin” uit van debuutalbum Marcel & Het Magnetisme Van De Goot (2021). Hij was toen ook voor de eerste keer te zien als solo-artiest op Werchter Parklife. Yong Yello stond in DE ROMA met Tiewai en DJ abrahamblue als support.

De manier waarop Yello zijn verhalen kan vertellen komt niet veel voor.” - Dansende Beren

Videos