Young Gun Silver Fox(US)

Young Gun Silver Fox is de band rond het Amerikaanse duo Andy Platts en Shawn Lee. Je kan ze gerust een supergroep noemen. Lee nam meer dan 30 albums op, zowel solo als met zijn instrumentaal project Shawn Lee’s Ping Pong Orchestra. Als producer en multi-instrumentalist werkte hij in het verleden samen met sterren als Jeff Buckley, Kelis en Amy Winehouse en maakte hij scores voor films (Ocean’s Thirteen, Confessions of a Shopaholic) en tv-series (CSI: Miami, Lost, Desperate Housewives). 

De jongere Platts is vooral bekend als leadzanger van funk-soulband Mamas Gun, door het toonaangevende Britse magazine Uncut omschreven als een ware podiumhit en een masterclass in blue-eyed bubblegum soul.

Eind 2022 zag hun vierde album Ticket to Shangri-La het levenslicht en met de single  'Still got it goin’on' hebben ze een catchy hit te pakken. 

De muziek die ze samen brengen is een trip down memory lane naar de early seventies, de glorieperiode van The Eagles, Doobie Brothers en Hall and Oates. Op hun vierde album Ticket To Shangri-La perfectioneren ze hun krachtig brouwsel van zonovergoten en laid back pop en westcoast AOR vol natuurlijke grooves en vaardige composities. Het resulteert in betoverende melodieën, pakkende songstructuren en schitterende harmoniezang. Een sound met soul, die ondanks alle referenties anno nu volledig authentiek is. Dit alles op superieure wijze geproduceerd, met een rijk en vol geluid, wat de echte topstudio’s in Los Angeles in de jaren zeventig zo onderscheidde. Single 'Still got it goin’on' is alvast niet van de radio te branden.

Videos