Squirrel Flower

Squirrel Flower is het muzikale project van de Amerikaanse songwriter en multi-instrumentalist Ella Williams. Anderhalf jaar geleden debuteerde ze met I Was Born Swimming. Achter de knoppen zat schoon volk als Adrianne Lenker en Gabe Wax (Soccer Mommy).  Het zal niet verbazen dat gitaren het geluid van het album domineerden. Fans van Torres, Phoebe Bridgers en Big Thief hadden er op slag een nieuwe held bij. 

Planet (I) laat meer keyboards horen, met dank aan de inbreng van o.a. Portishead’s Adrian Utley. Het album is meer gelaagd dan zijn voorganger, de sterke productie van Ali Chant (PJ Harvey, Perfume Genius) draagt bij aan de rijke sound die je hoort op prachtige singles als Hurt A Fly, I’ll Go Running en Flames And Flat Tires. 

Op 28 januari kwam haar zelf-geproduceerde EP Planet  uit, een mooie opvolger. Dit 7-liedjes durende album, met onder andere een verschrikkelijk mooie cover van Björk's, unravel, is lekker intiem en laat zien wat van Ella Williams één van de sterkste songwriters van dit decennium maakt. Van melancholie naar euforie met een verleidelijke combinatie van indiefolk en -rock, what's not to like?

Squirrel Flower
05.05.22
Doors
20:00
Presale
€ 13
At the door
€ 16