Left Waves: Merope

Merope is de avant-folk groep rond de Litouwse zangeres Indrė Jurgelevičiūtė, gitarist Bert Cools en Christophe Bonnafous op bansuri (een Indische bamboefluit, we moesten het ook even opzoeken). Het drietal experimenteert al jaren met elementen uit Indiase muziek, ambient en indie. 

Met 'Salos' (Stroom) zorgde Merope voor één van de hoogtepunten van 2021. Het album werd opgenomen met The Vilnius Chamber Choir en Kjartan Sveinsson van Sigur Rós. Het resultaat is een kleurrijke archipel waar koorstemmen mooi verweven worden met atmosferische soundscapes die blijven bezweren.  

Geen betere plek om dit concert tot zijn recht te laten komen dan de centrale kerk van Kunsthal Gent, het oude Caemerklooster. De ruimte speelt perfect in op de dromerige klanken van Merope. Omgeven door prachtige kunstwerken van o.a. Martin Belou, wordt dit ongetwijfeld een onvergetelijke ervaring.

"Salos is een kleurrijke archipel waar de stemmen mooi verweven worden met atmosferische soundscapes. die blijven bezweren. Dit is alvast een plaat voor de eindejaarslijstjes." - Klara

"'It's glowing, ethereal music; gossamer-fine, but swirling with emotional heft."
 - The Wire

Merope(BE)

De Litouwse avant-folklore outfit Merope experimenteert met elementen uit Indiase muziek, ambient en indie. Ze zorgde voor één van dé hoogtepunten van 2021 met album Salos ( Stroom / Granvat).

Read more

Videos

Left Waves: Merope
24.03.22
Doors
19:30
Presale
€ 11
At the door
€ 14