It It Anita(AU)

It It Anita (Luik) is ontstaan uit een samenwerking tussen Mike (Malibu Stacy) en Damien (Jaune Orange). De groep wentelt zich in alle herrie van de jaren '90 maar geven daar wel hun eigen (hedendaagse) draai aan. Verwacht je aan luide, energieke muziek met de nodige subtiele details en diepe emoties. Denk aan Sonic Youth, Dinosaur Jr., Les Savy Fav, Shellac en Pavement.

Hun melodische en sassy pop werd al opgemerkt door Jason Sebastian Russo (Mercury Rev) die een paar van zijn favoriete It It Anita tracks heeft gemixt.  Hun eerste plaat werd dan ook gemixt door deze artiest. De band vond ook al snel onderdak bij het Luikse label Honest House. Vervolgens maakten ze twee EP's op het label Luik Records geproduced door John Agnello. De EP's kregen bovendien zeer voor de hand liggende namen: Recorded by John Agnello en Agaaiin

Door de vele lovende kritieken op de twee laatste EP's werd de naam It It Anita zeker op de kaart gezet in de Belgische Noise/Rock scene. Ze traden de voorbije jaren al vaak op in België maar ook in het buitenland. Ze passeerden al in landen als Nederland, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Spanje en zelfs Canada.