DOK

www.dokgent.be/
Koopvaardijlaan 13
9000 Gent
België

DOK is de tijdelijke invulling van een groot terrein in de oude haven van Gent, op de oostelijke oever van het Handelsdok. Meer info over de toekomst vind je op oudedokken.be. Het is een inspirerende ontmoetingsplek met evenementen voor jong en oud. DOK is ook een platform voor creatie en een werkplek voor DOKbewoners, die met hun eigen activiteiten en evenementen rond cultuur, sport, kunst, sociaal-cultureel, ecologie en welzijn het terrein vormgeven. Elk seizoen toont DOK een ander gezicht, als een plek die voortdurend in beweging is.

DOK is opgericht in 2011 en werkt(e) o.a. samen met cirQ, Democrazy, Keet, Topo Copy, Cee Pil, B-and-B, Werkgroep Stadslandbouw Gent, De Fiets van Troje, Le Petit Botanique, Cosy Cozy, Groenten uit Gent, Les Meufs, SECONDroom, tBEDRIJF, Compagnie Frieda, Tumult.fm, Fase, Lokaal, Stand & Deliver, Kapow, Reekup, Nerdlab, Karfour, Collectif Malunés, Blanco, Black Dragon, Labland, Kintsugi, Jaagbaar, Metal Crew, Boeren en Buren, Urban Smart Farm, Critical Mass Gent, …

De DOKbox bevindt zich onder de overdekte markt. De box heeft een tribune, en heeft een capaciteit van 400 personen.

De DOKKantine bevindt zich in de voormalige kantine van de betonfabriek. Het café met podium heeft een capaciteit van 100 personen. Je betreedt het terrein via de ingang aan de splitsing Koopvaardijlaan-Afrikalaan of via de ingang aan de Schipperskaai. 

Te voet / met de fiets: DOK ligt fiets- en wandelafstand van het Gentse stadscentrum. Via de Bataviabrug kan je te voet of met de fiets DOK bereiken. Er zijn fietsenstallingen in de Koopvaardijlaan en aan de kade.

Openbaar vervoer: neem bus 6, halte ‘Koopvaardijlaan’ (elke dag tot 23u met een max. tussenpauze van 30 min). Bus 5, halte 'Dok Noord' in de Doornzelestraat (elke dag tot 23u met een max. tussenpauze van 20 min). Wandel vervolgens via de Bataviabrug naar DOK.

Trein: DOK is makkelijk bereikbaar vanuit station Gent-Dampoort, op 7 minuten wandelafstand.

Auto: DOK heeft geen parking. Wie met de auto komt, kan parkeren aan Dampoort station.