Arsenaalsite: Open Call

ARSENAAL OPEN(T) MONUMENTENDAG
Tijdens Open Monumentendag opent de nieuwe tijdelijke invulling 'Arsenaal' - de voormalige NMBS treinwerkplaats - voor het eerst haar poorten voor de buurtbewoners en bij uitbreiding alle Gentenaren. Democrazy heeft zijn schouders mee onder dit project gezet, samen met een resem Gentse cultuurpartners. Het wordt dé nieuwe hotspot voor creatievelingen, kunstenaars of buren. Meer nieuws hierover volgt snel.

Kom alvast eens kijken tijdens de officiële aftrap op Open Monumentendag, er valt genoeg te beleven:

  • Bezoek de twee overgebleven bunkers uit de Tweede Wereldoorlog. Je krijgt een rondleiding in de bunkers en op de site. De rondleidingen starten om 9u telkens op het uur. Reserveren via info@bunkergordel.be.
  • De mobiele 123-piano trekt door de wijk Moscou met als eindbestemming de Arsenaalsite.
  • (B)Arsenaal opent haar deuren en tapkranen: welkom voor een frisse pint of hartige hap.

Toegang is gratis. De ingang bevindt zich ter hoogte van de P&R Arsenaal (Brusselsesteenweg 602, 9050 Gentbrugge). Kom met de fiets of het Openbaar Vervoer (tramhalte Gentbrugge P&R)

+++++++++

OPEN CALL

Ben je een creatieveling, artiest, kunstenaar, of ben je lid van een (buurt)organisatie? Heb je zin om op 11/09 een activiteit te organiseren, nieuw werk te tonen, te spelen, … op de Arsenaalsite? Aarzel dan niet en vul dit formulier in! Het GKO en het Cultuurplatform Arsenaal kijken vervolgens hoe we jou kunnen helpen.

* voor samenwerkingen op lange termijn (vanaf 2023), geven we tijdens Open Monumentendag graag ook uitleg over de toekomst van de tijdelijke invulling op de Arsenaalsite.