Open Call: Nachtfestival in Gent zoekt jeugd

Gent European Youth Capital (EYC) geeft in 2024 onze stad aan jongeren. En daar hoort de nacht natuurlijk bij! Daarom slaan EYC en Jeugd van de Nacht* de handen ineen voor een groot nachtfestival op vrijdag 16 februari, tijdens het openingsweekend. 10+ venues, 10+ concepten, 1 ticket. 

We zoeken collectieven/organisatoren/individuen om programma te maken in onder andere De Vooruit, Broei, BarBroos, Chinastraat, Charlatan, Giraf, Kinky Star, Minus One, Plek, Trefpunt…

Alle soorten muziek en andere invullingen zijn hierbij welkom, zodat die nacht van álle Gentse jongeren wordt. Je mag hiervoor indienen als organisatie, collectief, individueel, of samen met andere organisatoren.

Wat verwachten we van jou?

  • Jullie zijn tussen de 18 en 30 jaar.
  • Je wil graag mee het programma bepalen en een evenement organiseren op één van de locaties in Gent.
  • Je zet je van november 2023 tot en met februari 2024 mee in voor de invulling van één locaties. (Natuurlijk houden we hierbij rekening met de blok, examens en de feestdagen.)

Wat kun je verwachten van ons?

  • Je wordt gematcht aan een deelnemende locatie, waar je voor één nacht je ideeën mag uitvoeren.
  • Jeugd van de Nacht geeft je begeleiding bij programmatie en organisatie.
  • Je krijgt passend budget om je ideeën te verwezenlijken. 

De deadline is 9 november om 23.59 uur. Uiterlijk 22 november hoor je of je erbij bent en welke venue jouw match is.

Stel je kandidaat via dit formulier

Heb je vragen? Die mag je mailen naar jeugdvandenacht@gmail.com 

*Jeugd van de Nacht is een beweging, netwerk en platform voor jongeren in de Gentse nachtcultuur. Ze claimt de plek van de nacht binnen de stad, brengt de noden van de Gentse scene in kaart en werkt actief aan een betere toekomst voor Gentse nachtcultuur. De beweging wordt actief ondersteund en gevoed door Democrazy, Minus One, Plek en VIERNULVIER.