Wie wint De Beloften 2018?

Het gezelligste rockconcours van Vlaanderen gaat zaterdag door in het prachtige Coyendanspark.

De editie van dit jaar belooft alvast zeer sterk te worden. Bij wie het jonge-bandjes-circuit een beetje volgt, doen deze namen vast een belletje rinkelen: Abudhabi vzw, Heisa, Mooneye, Okkupeerder, Orkatrofee en Screens. Wie niet zo mee is, kunnen we alvast een eclectisch dagje voorspellen met indierock, catchy - al dan niet Nederlandstalige - pop, hiphop, steviger gitaarwerk en zelfs jazz.

De bands krijgen slechts een kwartiertje oftewel 3 nummers de tijd op het podium om de jury te overtuigen. Die bestaat uit Annelies Van Dinter (Echo Beatty), Arne Geysen (Gent Jazz), Dennis Van Poucke (Yokozuna management), Hendrik De Rycker (Rockoco management) en Jade Corbey (Kultuurkaffee VUB). 

De winnaar van De Beloften 2018 wordt een jaar lang begeleid door Democrazy. Daarbij werken we voor het eerst samen met KASK conservatorium, dé kweekvijver van Gents/Belgisch talent.

Tussen de finale zelf en de prijsuitreiking zal de winnaar van vorig jaar, Lagüna, haar debuut-EP voorstellen. Afgelopen jaar bouwde Lagüna een stevige reputatie op als liveband, wat overigens resulteerde in een tweede plaats op Humo’s Rock Rally. Verwacht je aan melodieuze postpunk met vleugjes The National en Nick Cave. Voor Lagüna is daarmee de cirkel mooi rond want ze wonnen het concours vorig jaar met hun allereerste optreden ooit!

Muziekconcours De Beloften vindt op zaterdag 22 september vanaf 16u plaats in het kader van het buurtfeest van Macharius-Heirnis-Scheldeoord. Ook nog op de Sint-Baafssite vindt je die dag een grote rommelmarkt, foodtentjes, een petanquetoernooi en een fuif. Op zondag is er karaoke.