Sound Of Ghent: Gentse muziekscene bundelt krachten met streamingplatform

De Gentse muziekpartners Democrazy, Gent Festival van Vlaanderen, Handelsbeurs Concertzaal, MIRY Concertzaal en Kunstencentrum Vooruit bundelen de krachten met het nieuwe online concertplatform Sound of Ghent.

In tijden van crisis verenigen deze cultuurspelers zich om de sector impulsen te blijven geven. Muzikanten en crew blijven op deze manier aan het werk en het publiek kan blijven genieten van concerten op een virtueel podium.

Elke maand verschijnt er een gevarieerd concertprogramma, met speelkansen voor Gents en bij uitbreiding Belgisch talent. Pop, rock, jazz, hiphop, klassiek: het kan allemaal.

***

“Met dit kanaal willen we met vereende krachten voor muzikanten en publiek zorgen voor licht en troost in deze vreselijke tijd. We moeten er samen door. Niemand treft schuld. We kunnen er samen voor zorgen dat we dit doen met behoud van onze gekoesterde waarden, en met oog voor onze cultuur.” 

Kurt Melens, algemeen directeur van Handelsbeurs Concertzaal

"Sound of Ghent is als trotse online vertegenwoordiger van de Gentse muzieksector onze levenslijn naar artiesten en muzikanten: zelfs in tijden van lockdown biedt dit platform de mogelijkheid om nieuw werk te tonen en een zweem van live muziek op de planken te brengen. Woop Woop: The Sound of Ghent!"

Eric Smout, artistiek leider van Muziekclub Democrazy

***

Nieuwe concertagenda op Sound of Ghent

Na de gereduceerde publieksaantallen volgde afgelopen week de tijdelijke sluiting van de cultuursector. Sound of Ghent biedt met haar programma voor de maand november als verlengde van de fysieke concertzaal een digitaal alternatief.

Voor €5 beleef je vanuit je living een livestreamconcert van de beste beeld- en geluidskwaliteit. Via een chat- en applausfunctie is er maximale interactie met het publiek. Wie een ticket kocht kan het concert nog 48u herbekijken.

Concertagenda Sound of Ghent: november

  • DO 05.11.20 - Tuur Florizoone (albumrelease) / Simon Segers (Handelsbeurs)
  • MA 09.11.20 - Foyer Soiree: Wasdaman (Handelsbeurs)
  • DI 17.11.20 - Schntzl: 'Catwalk', cd-release (Handelsbeurs)
  • VR 20.11.20 - Für Jan Van Eyck - wereldpremière Arvo Pärt (Gent Festival van Vlaanderen)
  • DI 24.11.20 - Echo Collective plays Jóhann Jóhannsson (Handelsbeurs)
  • VR 27.11.20 - Kosmo Sound: 'Antenna', albumrelease (Democrazy & Handelsbeurs)
  • MA 30.11.20 - Aries Trio: Schubert  & Schönberg (MIRY Concertzaal)