Proeftuin presents 9000 BPM: A JOURNEY THROUGH TECHNO

I Love Techno, 10 Days Off, Kozzmozz: het zijn stuk voor stuk nightlife-monumenten, ontstaan in de nineties, die Gent op de wereldkaart van all things techno zetten. Rond diezelfde periode doken ook andere technolegendes op, zoals de Decadance club en het label R&S Records. Genoeg redenen voor een ode aan, dacht het kersverse Gentse collectief Proeftuin. De podcastwandeling 9000 BPM: A Journey Through Techno brengt je langs iconische clublocaties in de Arteveldestad. En uiteraard kon Voo?uit niet ontbreken in dat lijstje.

9000 BPM: A Journey Through Techno is in de eerste plaats een podcast waarbij sleutelfiguren - o.a. Herman Schueremans, Trish Van Eynde, Peter Decuypere, Katrien Klausing, Stefaan Vandenberghe (T-Quest, Dr. Lektroluv), CJ Bolland - uit de toenmalige technoscene aan het woord komen. Tijdens de wandeling doorheen Gent vind je infobordjes met een QR-code. Zo hoor je alle verhalen en muziek die bij de locatie horen. Als kers op de taart maakten vijf getalenteerde dj’s een mix, geïnspireerd door de stijl van toen. 

9000 BPM: A Journey Through Techno is een heerlijk nostalgische trip voor zij die er toen bij waren, en een must do-ontdekking voor elke technoliefhebber van nu. 

Bekijk de volledige route van de podcastwandeling.
Beluister de podcast via Spotify.
Beluister de playlist met alle nummers uit de podcast via Spotify.
Beluister de mixtapes via Soundcloud.