Samen met Enchanté VZW geloven wij dat de samenleving pas echt leeft wanneer iedereen erbij hoort. Naast hun bestaande werking 'Hartelijke Plekken', die mensen aanmoedigt elkaar te trakteren op een hapje of drankje is er sindskort een nieuw initiatief genaamd 'Applaus'. Hier wordt het trakteren opnieuw aangemoedigd maar dan met toegangstickets voor concerten, dansvoorstellingen, musea, theater... noem maar op!

Samen met 14 cultuurhuizen geeft de Gentse organisatie Enchanté het programmaboekje 'Applaus' uit om de drempel naar cultuur te verlagen. Door rekening te houden met de taal, de bereikbaarheid en het tijdstip van de voorstellingen, hopen ze meer mensen die het wat moeilijker hebben, toch van cultuur te laten genieten. Door de mogelijkheid te geven om cultuurtickets aan elkaar te trakteren wil Enchanté mensen verbinden en laten ontmoeten in culturele huizen.  Het programmatieboekje vind je via deze link.

Democrazy is één van deze "Hartelijke Plekken" die de programmatie van Applaus aanvult.  Je kan onderaan zien voor welke concerten je gratis tickets kan aanvragen. Om zo een ticket te verkrijgen kan je telefoneren naar 09 223 22 27 of mailen naar contact@democrazy.be. Haal je liever jouw ticket fysiek op? Dat kan ook! Je kan jouw uitgesteld ticket gaan ophalen aan de balie van Tickets Gent (Sint-Baafsplein 17, 9000 Gent).

Met een donatie kan je een uitgesteld ticket trakteren voor iemand die daar nood aan heeft. Je kan kiezen of je €5, €10 of €15 doneert. Doneren kan je doen via deze link.