Achter de schermen van onze concerten werkt een fijne en enthousiaste vrijwilligersploeg mee om van elk optreden een fijne beleving te maken voor zowel publiek als artiesten. 

Als vrijwilliger kies je volgens je goesting, talent en je beschikbare tijd voor een invulling die bij jou past. Ervaring is niet nodig, we geven je de nodige begeleiding en ondersteuning

We zetten sterk in op de binding binnen de vrijwilligersploeg. Zo organiseren we regelmatig leuke vrijwilligersactiviteiten en kan je vormingen volgen. 

We voorzien ook leuke extra’s voor vrijwilligers, zoals een spaarkaart voor concerten. Voor sommige functies werkt de return iets anders, zo ontvang je binnen het promoteam bv. een concertticket voor het concert waarop je gaat flyeren. Andere functies werken met een vrijwilligersvergoeding.

Team publiek

Je werkt mee om de emotionele en fysieke veiligheid op onze concerten te verbeteren zodat het publiek zich welkom en veilig voelt

Je denkt mee over veiligheid (in de brede zin) en preventie, werkt acties uit en geeft vorm aan het beleid. Op concerten ben je aanspreekpersoon voor vragen of bij ongewenste situaties. 

Promoteam

Het promoteam zet de concerten van Democrazy in de kijker. Dat kan door te flyeren op concerten of flyers en posters te verspreiden in cafés, jeugdhuizen of andere plekken. In Gent en ver daarbuiten.

Onthaalmedewerker

Met je brede glimlach ben jij het eerste aanspreekpunt voor het publiek. Je scant tickets, heet mensen welkom en geeft een antwoord op vragen

In sommige zalen voorzien we vestiaire. Als vestiairemedewerker zorg je ervoor dat alle jassen en tassen een veilig plekje vinden. 

Barmedewerker

Van een verfrissend glas water, een perfect getapte pint en alles ertussenin, jij zorgt ervoor dat het publiek voorzien wordt van de nodige verfrissing tijdens een concert.

Stagehand

De technische kant van een optreden is jouw ding. Je helpt met lossen en laden van materiaal, ontwart kabels in een recordtijd en ondersteunt geluidstechniekers. Daarnaast ben je allround ondersteuner in de backstage. Als stagehand zorg je voor vlotte wissels en help je mee met de opbouw en afbraak van sets.

Andere ideeën? Aanvullende talenten? Wie weet kan je ze wel verder ontplooien bij Democrazy. Stel je vraag en we bekijken de mogelijkheden. 

Interesse om vrijwilliger te worden? Neem contact op met Silja om je aan te melden. Je kan je altijd aanmelden om onze ploeg te versterken. Hoe snel je als vrijwilliger aan de slag kan hangt af van de drukte van de periode. Als er geen plaats beschikbaar is, kom je in de reserve poule terecht. Zodra er plaats vrijkomt nemen we contact op.