Big Next: Soccer Mommy

+ Brooke Bentham

De twintigjarige, Nashville-based Sophie Allison is geen groentje als het op musiceren aankomt. Ze speelt al sinds haar zes en schreef al die tijd ook eigen liedjes, die ze zelfs op Soundcloud en Bandcamp zette. Dat deed ze echter vooral voor haar eigen plezier, zegt Allison zelf. De bal ging aan het rollen toen de wereld Collection opmerkte, haar eerste worp. Zo was er Exclaim! met vier sterren en 7/10 van The Line Of Best Fit. Soccer Mommy was nu officieel geboren.

Met haar full band werd Allison vervolgens meegenomen op tour door onder meer Slowdive, Mitski en Jay Som - nog altijd zonder heus debuut onder de arm. Dat verscheen dan weer begin maart 2018, Clean getiteld. Media allerhande uitten zich meteen lovend over de plaat: het kritische Pitchfork had 8.4 veil (inclusief de titel best new music!), DIY Magazine ging voor vier sterren en ook Dansende Beren was direct overtuigd: "Het rammelt, ontroert, snijdt en klinkt vooral authentiek en uit het leven gegrepen."

Brooke Bentham(UK)

'Het was zo frustrerend om een eigen sound te vinden voor mijzelf. Maar ik bleef het maar doen en bleef schrijven.' zegt singer/songwriter Brooke Bentham over het zoeken naar haar muzikale identiteit.

Lees meer

Soccer Mommy(US)

Project rond Sophie Allison, die haar muzikaal debuut maakte met enkele bedroom recordings op Bandcamp. Haar debuutplaat symboliseert de reis van haar slaapkamer tot in de studio met een full band.

Lees meer

Videos

Big Next: Soccer Mommy+ Brooke Bentham
14.09.18
Deuren
19:30
Voorverkoop
€ 10
Avondkassa
€ 13

Dit concert gaat door in de box op DOK. Die concertplek bevindt zich buiten, maar is wel overdekt. Er is een tribune met zitbanken achteraan in de box; vooraan staat het publiek rechtop.
Meer info over DOK