Bert Dockx

Eén van de meest bedrijvige en beste muzikanten van ’t land is Bert Dockx. Je kent hem als onderdeel van het instrumentale trio Dans Dans, als frontman van het ijzersterke combo Flying Horseman, en als Strand, zijn Nederlandstalige soloproject. Tussendoor bleef Dockx de voorbije jaren geregeld solo-optredens geven, met eigen werk én met covers in avontuurlijke bewerkingen.

De meest opmerkelijke van die covers bundelt hij nu op een plaat, Transit (Unday Records). Het zijn vaak heel bekende, iconische songs, die Dockx zich eigen maakt, zoals 'I’m On Fire' van Bruce Springsteen, 'Albatross' van Fleetwood Mac en 'I Shall Be Released' van Bob Dylan. HUMO heeft alvast niets dan lof én ★★★★☆ veil voor het album. 

Wie Dockx bij Flying Horseman en Dans Dans al aan het werk zag, weet hoe intens en sfeerrijk zijn optredens zijn. "Net als bij Flying Horseman en Dans Dans weet je nooit wat je krijgt, behalve dat het niveau onbevattelijk hoog ligt (...) Woorden te kort hoe goed Dockx speelde” - 3VOOR12.

Bert Dockx(BE)

Eén van de meest bedrijvige en beste muzikanten van ’t land: Bert Dockx, die u al kent als onderdeel van het instrumentale trio Dans Dans, als frontman van het ijzersterke combo Flying Horseman, en...

Lees meer

Videos

Bert Dockx
20.09.18
Deuren
20:00
Voorverkoop
€ 12
Avondkassa
€ 15

Foto © Alex Schuurbiers

Dit concert gaat door in de box op DOK. Die concertplek bevindt zich buiten, maar is wel overdekt. Een dekentje of dikke trui is aangeraden op een bijna-herfstavond. Er is een tribune met zitbanken achteraan in de box; vooraan staat het publiek rechtop.
Meer info over DOK