Brutus

Op papier lijken ze niet door één deur te kunnen, toch vormt het trio Stefanie Mannaerts (drums & zang), Stijn Vanhoegaerden (gitaar) en Peter Mulders (bas) sinds 2013 Brutus, en met succes. Hun "mix van postrock-constructies, metal-dynamiek, hardcore energie en progrock, aangevuld met pure pop-melodieën", zoals ze het zelf noemen, blijkt een 'merkwaardig succesrecept' (De Morgen). 

Eerste plaat Burst (2017) kwam in Europa uit bij Hassle Records. In augustus beeïndigden ze de tour rond Burst; in het voorjaar van 2019 komt hun tweede plaat uit, die ze in de Handelsbeurs voorstellen. "Ga naar hun concerten om die energie te voelen die woorden maar half kunnen vatten", schrijft Dansende Beren.

Brutus(BE)

Van dissonante noiserock via brutale metal tot bijna fragiele gitaren: BRUTUS beslaat een groot spectrum aan stijlen, die allemaal proper samenvloeien in hun geheel eigen stijl.

Lees meer

Videos

Brutus
wo 29.05
Koop tickets
Deuren
19:00
Voorverkoop
€ 16
Avondkassa
€ 20

Eén dag later, op donderdag 30 mei 2019, organiseert Vooruit het releaseconcert van Raketkanon. Er zijn combitickets te koop zijn voor beide shows.

Line-up