Brutus

De laatste twee jaar raasde Brutus met een mix van post-rock, hardcore, prog-rock en metal langs vele zalen en festivals in binnen-en buitenland. Dat het voor Stefanie Mannaerts (zangeres en drumster), Peter Mulders (bass) en Stijn Vanhoegaerden (gitaar) een heftige periode was, is een understatement. Ze tourden met Thrice, Chelsea Wolfe en Russian Circles en stonden - voor de drie soms onverwachts - op de grootste festivals.

Uit de storm waar Brutus op muzikaal en persoonlijk vlak doorging, kwam inspiratie voor NEST, het nieuwe album dat in de Handelsbeurs wordt voorgesteld.  Eerste single 'War' is het middelpunt van de plaat en maakt de clash duidelijk tussen muzikale hoogtes van de band en enkele persoonlijke dieptepunten waar zowel Peter, Stijn als Stefanie door moesten. De tweede single 'Cemetry' laat er alvast ook geen gras over groeien. Straffe kost!

 "Ga naar hun concerten om de energie te voelen die woorden maar half kunnen vatten" - Dansende Beren.

Brutus(BE)

Van dissonante noiserock via brutale metal tot bijna fragiele gitaren: BRUTUS beslaat een groot spectrum aan stijlen, die allemaal proper samenvloeien in hun geheel eigen stijl.

Lees meer

Videos

Brutus
Uitverkocht
Deuren
19:00
Voorverkoop
€ 16
Avondkassa
€ 20

Eén dag later, op donderdag 30 mei 2019, organiseert Vooruit het releaseconcert van Raketkanon. Er zijn combitickets te koop zijn voor beide shows.

Line-up