Tiny Legs Tim

Tiny Legs Tim bezit een origineel bluesgevoel. Hij heeft zowat heel Europa doortrokken met zijn one man band en was het voorprogramma voor onder andere Peter Doherty en John Mayall. Nu is hij zelf de hoofdact.

Voor het album Melodium Rag (2017) werkte hij samen met Steven Troch (mondharmonica). Deze plaat kreeg een akoestische aanpak en werd live en direct opgenomen rond eenzelfde micro. Tim brengt op 1 februari zijn nieuw album uit: Elsewhere Bound. Stomende blazers en broeierige percussie zetten de toon. Radio 1 omschrijft Tiny Legs Tim als volgt: “Bluesmuzikanten zijn er met hopen, maar het is maar weinigen gegeven om de blues op zo'n eigen, geloofwaardige en authentieke manier te brengen als Tiny Legs Tim.” De clip van eerste single 'Elsewhere Bound' ging alvast in première bij Focus Knack, waar je ook een verslag kan lezen over de opnames van de plaat.

Lovende woorden van Belgische Blues peetvader Roland Van Campenhout: “… and just with his six strings and a stomping foottapboard he brings back the ghost and magic from Bukka White and Robert Johnson.”

Tiny Legs Tim

Tiny Legs Tim bezit een origineel bluesgevoel. Hij heeft op vele bluesfestivals gestaan en het voorprogramma gespeeld voor Peter Doherty, Ian Siegal en John Mayall.

Lees meer

Videos

Tiny Legs Tim
Koop tickets
Deuren
19:00
Voorverkoop
€ 15
Avondkassa
€ 18