Dijf Sanders: 'Puja' (albumrelease)

+ Ami Dang

Multi-instrumentalist en componist Dijf Sanders (Teddiedrum, The Violent Husbands) combineert een brede mix van stijlen met een grenzeloze artistieke benadering vol multiculturele melanges. Na de etnisch-eclectische platen Moonlit Planetarium (2016) en Java (2017) presenteert hij het nieuwe album Puja.  Verwacht een geluidstrance waar Nepalese monniken zingen en percussieve samples met mantra-achtige techno worden gecombineerd. Namaste!

Dijf Sanders zit niet stil. Recent resulteerde dit in samenwerkingen met o.a. Warhaus, Sylvie Kreusch, Mattias De Craene's MDC III en choreograaf Wim Vandekeybus (Die Bakchen - Lasst uns tanzen). En dan zijn er natuurlijk nog zijn soloprojecten. Voor zijn derde solo-album duikt hij in een wereld doordrenkt met de Nepalese, Tibetaanse, Chinese en Indiase cultuur. Veldopnames en indrukken uit een reis naar Nepal vormen de basis voor een nieuw universum. Live wordt hij bijgestaan door drummer Simon Segers, saxofonist Mattias De Craene en sitarspeler Nicolas Mortelmans.

+ De muziek van Ami Dang is even hybride als haar identiteit. Deze Zuid-Aziatische van de eerste generatie in Amerika treedt in de voetsporen van artiesten als Ravi Shankar en Philip Glass. Ze verrijkt experimentele pop en elektronische muziek met de Indische muziekcultuur en omgekeerd. 

Ze werkte al samen met Animal Collective, Celebration en Pearl & the Oysters - om er maar een paar te noemen. Ze presenteert haar laatste album Parted Plains (2019), dat verscheen bij Leaving Records.  

Een organisatie van Democrazy en Handelsbeurs Concertzaal

Dijf Sanders(BE)

Dijf Sanders zocht voor zijn nieuwste plaat letterlijk exotische oorden op, gegoten in jazz en elektronica. Zijn vijfde album bouwt namelijk verder op opnames van inheemse Indonesische instrumenten

Lees meer

Ami Dang(US)

Ze verrijkt experimentele pop en elektronische muziek met de Indische muziekcultuur en omgekeerd.

Lees meer

Videos

Dijf Sanders: 'Puja' (albumrelease)+ Ami Dang
Koop tickets
Deuren
19:30
Voorverkoop
€ 15
Avondkassa
€ 18

Reservatie met UiTPAS met kansentarief:

  • Telefonisch via 09 / 225 01 01
  • In persoon aan de ticketbalie in NTGent, Sint Baafsplein 17, Gent
  • Openingsuren: maandag - vrijdag, 10.00 - 18.00 uur
    Zaterdag tussen 14.00 en 18.00 uur
    Gesloten op zondag
  • Via mail info@ticketsgent.be