Bluai

+ Robin Kester

Het Antwerpse viertal BLUAI brengt charmante folk en luchtige indiepop die je doet wegdromen. In enkele maanden tijd won ze de drie grote Belgische muziekwedstrijden Humo's Rock Rally, Sound Track en De Nieuwe Lichting én speelt sindsdien talloze club-en festivalshows. Op Boomtown zorgden ze voor één van dé hoogtepunten van onze zomer. De band schopte het zelfs tot op een billboard op Times Square als ambassadeurs voor Spotify's Equal-campagne voor meer vrouwen in de muziek.

De eerste release van de girlband is Junkyard, een ongedwongen en speels werkstuk dat tot stand kwam tijdens hun glorieuze en hectische eerste maanden als band. De meisjes van BLUAI noemen hun debuut-EP zelf ‘een verzameling van zes nummers die samen een emotionele, maar hoopvolle Junkyard vormen’.  Wij noemen het voer voor fans van Lucy Dacus, Phoebe Bridgers en Courtney Barnett.

Support act is de Nederlandse Robin Kester. Haar debuutalbum Honeycomb Shades brengt experimentele pop met een waas van euforie en donkere spanning. Met haar mini-album This Is Not A Democracy oogste ze vorig jaar al veel bijval, met airplay op BBC 6 Radio, KCRW en KEXP. Ze werd vergeleken met namen als Portishead, Broadcast en Julia Holter.  Niet slecht, denken wij dan.

Robin Kester(NL)

'Honeycomb Shades', het debuutalbum van de Nederlandse Robin Kester brengt experimentele pop met een waas van euforie en donkere spanning à la Portishead, Broadcast en Julia Holter.

Lees meer

Bluai(BE)

Het is één van de meest geanticipeerde belpopdebuten, maar de sound is atypisch Belgisch. De rijpingsjaren van de Belgische band zijn voorbij. Wie houdt BLUAI nog tegen?

Lees meer

Videos

Bluai+ Robin Kester
16.11.22
Deuren
20:00

Voor dit concert kan je gebruik maken van een uitgesteld ticket. Klik hier voor meer info.