Stellar Legions

+ De snoepfabriek

Voor frisse en eigentijdse jazz moet je bij het succulente Sdban label zijn, gevestigd te Gent en ook de thuisbasis van o.a. Compro Oro, Black Flower, Esinam, STUFF. en andere Taxiwars. Zo is er ook Stellar Legions, een zeer ervaren quartet, dat vertrekt vanuit de jazz maar borduurt langs hip hop, dub en elektronische muziek. 

Er wordt gespeeld met vette grooves, etherische synths, jazzy akkoorden en catchy melodieën. Dat het een lieve lust is. En nu is er dus die eerste titelloze plaat  waarop STUFF.-saxofonist Andrew Claes het voortouw neemt in een kosmisch avontuur dat zich graag te nestelen legt in de fijne traditie van de spirituele jazz, zeg gerust Sun Ra en andere Coltranes, maar met een hedendaagse touch. 

Is getekend: Andrew Claes (STUFF, Lucid Lucia, Internal Sun), Bram Weijters (Raymond Van Het Groenewoud, Crazy Men), Klaas De Somer (Tourist LeMC, Selah Sue) en Fre Madou (ex-DAAU, Namid).

Het duo van De Snoepfabriek zorgt voor een klinkend voorprogramma. Even excentriek als ludiek, schept De Snoepfabriek een speeltuin voor pingelaars Elias (Skikata Ga Nai) & Arno (Dishwasher_, Pavlove). Al prutsend delen ze deze zoetigheden met hun hongerig fabriekspubliek. Denk aan Yussef Kamaal in de blender met Squarepusher, of Go Go Penguin op date met J Dilla.

De Snoepfabriek(BE)

Even excentriek als ludiek, schept De Snoepfabriek een speeltuin voor pingelaars Elias & Arno. Al prutsend delen ze deze zoetigheden met hun hongerig fabriekspubliek.

Lees meer

Stellar Legions(BE)

Stellar Legions, een zeer ervaren quartet dat vertrekt vanuit de jazz maar borduurt langs hip hop, dub en elektronische muziek.

Lees meer
  Stellar Legions+ De snoepfabriek
  16.03.23
  Deuren
  20:00
  Voorverkoop
  € 14
  Avondkassa
  € 17