Portland

Portland kennen we als het magische muziekverbond tussen Jente Pironet en Sarah Pepels. Met hun melancholische dreampop veroverden ze al menig harten in de Benelux & Frankrijk. Ze speelden op grote podia zoals Rock Werchter, Pukkelpop, en The Great Escape. Als finalist van Humo’s Rock Rally en winnaar van de Nieuwe Lichting 2018 braken ze definitief door bij het grote publiek. Hun debuutalbum Your Colours Will Stain dat verscheen in 2019 werd de hemel ingeprezen. 

In januari 2022 trok het duo naar de U.K. om hun nieuwste album Departures in te blikken. Producer Oliver Bayston (Boxed In) registreerde het album richting een pareltje. 

Het resultaat is 12 dromerige indiesongs waarop het geluid van Portland zich muzikaal verder ontplooit. De melodieën en arrangementen zijn complex, de songs to the point. Daarvan zijn singles 'Sensational' en 'Good Girls' getuigen.

Pijnlijke twist: Sarah kondigde enkele weken voor de release van Departures aan de band te verlaten. Daarmee krijgt de titel een letterlijke invulling en kan Departures mee in het lijstje van break-up albums, in navolging van For Emma, Forever Ago, Rumours of recenter en dichter bij huis Warhaus' Ha Ha Heartbreak. 

Voor fans van: Beach House, Marble Sounds, I Am Oak, Isbells

Portland(BE)

Portland is het creatieve geesteskind van muzikant en songwriter Jente Pironet. Van stijlvol gearrangeerde indierock, via dansbare en funky electropop, tot pianoballads en onbeschaamd poppy nummers.

Lees meer

Videos

Portland
zo 08.10.23
Uitverkocht
Voorverkoop
€ 24
Avondkassa
€ 28

Ticketverkoop start vrijdag 21/4  om 11u.